På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig, glad og velfungerende hund. Vi vektlegger kontaktøvelser, innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til øvelser og rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. 

Kurset starter med to privattimer, deretter to samlinger med 1-2 andre valper før man begynner på fellestreninger. Dermed vil treningen bli tilpasset akkurat din valp, samtidig som den første innlæringen foregår i fred og ro og gradvis vanskeligere forstyrrelser.

Jeg tar imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 6 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig.

Islandsk fårehund Tindra


Valpekursets innhold:
Ett hjemmebesøk, en innkallingstime, to timer i små grupper og seks ganger på fellestreninger (maks 8 valper) 

 • Teori om hunden, relasjon og læringsteori
 • Sitt/ligg/sitt opp/stå
 • Innkalling
 • Gå pent i bånd og passering
 • Bli
 • Lineføring/kontakt
 • Nei/ikke rør 
 • Vent og vær så god 
 • Rutiner i hverdagen
 • Tips i forhold til miljøtrening og håndtering
 • Hilsetrening/ikke hoppe
 • Kurskompendium med beskrivelse av alt vi går gjennom i løpet av kurset

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker (positiv forsterkning) for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. 

 

 

Når starte på kurs?
Jo tidligere du starter, jo bedre resultat får du. Valper er svært lærevillige og morsomme å trene, og det er mye lettere å lære en valp hva den skal gjøre fra første stund, fremfor senere å måtte bruke tid på å trene bort dårlige vaner. Ettersom dette kurset starter med privattimer og hjemmebesøk den første timen, kan du starte på kurs bare få dager etter at valpen er i hus. 

 

Lek med andre valper

En viktig del av sosialiseringsprosessen er at valpen må lære seg å samhandle med andre hunder, samtidig er det minst like viktig at valpen lærer seg å være i nærheten av andre hunder uten å skulle hilse. På kurs vil du lære i hvilke situasjoner du ikke bør la valpen hilse på andre, slik at du ikke ender opp med en hund som vil bort til alle den møter. Derfor vil vi trene på at valpene ikke skal hilse når de er i bånd og under trening, men det vil være mulighet for å la valpene møtes løs på inngjerdet område på slutten av kurskveldene. Finner vi ingen passende lekekompiser i de andre valpene, får de møte noen trygge, voksne hunder. 

Labrador Miko

Tidspunkter

Time nr. 1-4: De første fire timene settes opp etter avtale, og jeg tar imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret. Jeg setter opp timer tirsdager og onsdager både formiddag og kveld (hjemmebesøk kun kveld). Timene settes opp med 1–2 ukers mellomrom eller ev. lengre tid dersom det er ønskelig eller i forbindelse med skoleferier. Etter at man er ferdig med dem, begynner man på fellestreninger

Fellestreninger: Fellestreningene vil fra februar 2021 gå på mandager kl. 18, og her går man hver uke til man har vært gjennom seks kvelder. I perioder med mange valper på kurs, settes det opp et ekstra parti. Det er ikke kurs i skoleferier, på helligdager og i januar. Utover dette er det kurs hver uke. Fordi kurssystemet er lagt opp på denne måten, er det svært fleksibelt, noe som kan være greit dersom man jobber skift, hunden skulle få løpetid, man selv blir syk osv. 

Time nr. 1 varer i en klokketime, mens time nr. 2, 3 og 4 varer i ca. 30-40 minutter. Fellestreningene varer i 45 minutter (30 minutter trening, 15 minutter lek). Se en oversikt over temaer på fellestreningene her: Kurskvelder


Steder

 • Time nr. 1: Hjemme hos valpen
 • Resten av timene og fellestreningene: Aurskog (søk opp Romerike Hundeskole på Google Maps eller Gule sider) 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Aurskog-Høland, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Gjerdrum, Nes, Ullensaker og Oslo nord/øst. Bor du lengre unna, kan du allikevel få hjemmebesøk mot et tillegg for ekstra tid/kjøring. Pris avtales i tilfelle ved påmelding. Jeg tilbyr kun hjemmebesøk dersom det er parkering lett tilgjengelig i umiddelbar nærhet. 

 

 

Pris
Et valpekurs koster kr 2900,-. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time. Betalingsinfo sendes i eget skriv når vi har avtalt time for oppstart. Påbegynt kurs refunderes ikke.

 

Påmelding
For påmelding eller mer informasjon, send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Ridgeback Tesla