På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig, glad og velfungerende hund. Du vil lære de viktigste øvelsene som innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til gode rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. Islandsk fårehund Tindra

Kurset starter med to privattimer, deretter er det tre timer i små grupper. På denne måten vil den første innlæringen foregå i fred og ro, og de små gruppene sørger for at jeg får god tid til å hjelpe hver enkelt. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 5 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig. 

Jeg tar normalt imot nye valper på kurs hver uke hele skoleåret, men fra midten av januar til ca. 1. mars 2022 vil det være en pause med kurs. Jeg svarer på e-post og tar imot påmeldinger. 

 

Valpekursets innhold - totalt 5 timer:

Privattimer

  • 1. time: Hjemmebesøk. Teori om hunden, relasjon og læringsteori. Innlæring av sitt, ligg, sitt opp, kontakt, belønningssignal og «fri». Vi er bare innendørs denne timen. 
  • 2. time: Innkalling. Vi går en tur og trener innkalling med løs hund der vi lærer valpen å følge oss. Ev. bruker vi langline og trener andre varianter av innkalling for de hundene som skal lære seg å søke ut fra eier på jakt. 

 

Gruppetimer (2–4 valper)

  • 3. time: Ligge rolig/passivitet, på plass/fot og bli. 
  • 4. time: Nei/ikke rør, forebygging av ressursforsvar og gå pent i bånd. 
  • 5. time: Vent og vær så god, passering og gå på teppet. 

I tillegg får du tilgang til en facebookgruppe. I den ligger all teorien til kurset og beskrivelse av øvelsene. Her finner du også mange tips om bl.a. valpebiting, hopping, hjemme alene-trening og mye mer. Hele familien er velkommen på kurs (med forbehold om endringer i retningslinjer forbindelse med covid-19). 

 

TidspunkterLabrador Miko

Alle timene settes opp etter avtale mandager, tirsdager eller onsdager fra ca. kl. 16 og utover. Enkelte dager kan det være mulig å ta innkallingstimen på formiddagen. Timene settes opp med 1–2 ukers mellomrom, ev. lengre i forbindelse med ferie eller dersom det er ønskelig. Time nr. 1 varer i en klokketime, mens resten av timene varer i ca. 45 minutter. 

 

Steder

Med unntak av hjemmebesøket, foregår resten av kurset i Aurskog, helt på grensa til tidligere Sørum kommune.

Søk opp Romerike Hundeskole på Google Maps eller Gule sider, eller følg denne lenken: Romerike Hundeskole på Google Maps 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Aurskog-Høland, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Jeg tilbyr kun hjemmebesøk dersom det er parkering lett tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Bor du lengre unna eller ikke har parkering lett tilgjengelig, kan den første timen tas som privattime i Aurskog i stedet for hjemmebesøk. 

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. Det skal være gøy å trene hund, både for hunden og oss! 

 

Pris
Et valpekurs koster kr 2650,–. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time. Faktura sendes i egen e-post før oppstart. Påbegynt kurs refunderes ikke.

  

Påmelding
Påmelding sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å skrive hva slags hund det er, alder på valpen, adresse og telefonnummer. 

 Ridgeback Tesla