På dette kurset vil du lære hvordan du skal kunne få en lydig og glad, trygg og velfungerende hund. Vi vektlegger kontaktøvelser, innkalling og gå pent i bånd, i tillegg til øvelser og rutiner som vil gjøre hverdagen enklere. 

Kurset starter med privattimer før man begynner på fellestreninger med andre valper. Dermed vil treningen bli tilpasset akkurat din valp, samtidig som den første innlæringen foregår i fred og ro. Valpekurset er beregnet på valper opp til ca. 6 måneder ved kursstart, men jeg anbefaler å starte så tidlig som mulig.

Islandsk fårehund Tindra


Valpekursets innhold:
3 timer alene med instruktør, 1 time med et par andre valper og 6 treninger med flere valper (stort sett mellom 5-8 andre valper) 

 • Teori om hunden, relasjon og læringsteori
 • Sitt/ligg/sitt opp/stå
 • Innkalling
 • Gå pent i bånd og passering
 • Bli
 • Lineføring/kontakt
 • Nei/ikke rør 
 • Vent og vær så god 
 • Rutiner i hverdagen
 • Tips i forhold til miljøtrening og håndtering
 • Hilsetrening/ikke hoppe
 • Kurskompendium med beskrivelse av alt vi går gjennom i løpet av kurset

 

Innlæringsmetoder

Vi benytter oss av belønningsteknikker (positiv forsterkning) for å gjøre treningen lystbetont og motiverende. Jeg vektlegger en god relasjon hvor samarbeid og kommunikasjon mellom hund og eier er i fokus. 

 

 

Når starte på kurs?
Jo tidligere du starter, jo bedre resultat får du. Valper er svært lærevillige og morsomme å trene, og det er mye lettere å lære en valp hva den skal gjøre fra første stund, fremfor senere å måtte bruke tid på å trene bort dårlige vaner. Ettersom dette kurset starter med privattimer og hjemmebesøk den første timen, kan du starte på kurs bare få dager etter at valpen er i hus. 

 

Lek med andre valper

En viktig del av sosialiseringsprosessen er at valpen må lære seg å samhandle med andre hunder. Samtidig er det nesten enda viktigere at valpen lærer seg å være i nærheten av andre hunder uten å skulle hilse. Derfor trener vi på at valpene ikke skal hilse på hverandre når de er på kurs, men istedet lære seg å fokusere på eier selv om det er andre valper til stede.

Som et tilbud til kursdeltakere, vil jeg innimellom invitere til lekekveld hvis det er flere som ønsker dette. Vi sørger for å sette sammen valper som leker godt sammen, slik at valpene får positive opplevelser – og finner vi ingen passende lekekompiser i de andre valpene, får de møte noen trygge, voksne hunder. Valpene får kun leke sammen når de er løse, slik at vi ikke forstyrrer kommunikasjonen eller at de vikler seg inn i båndene og skader seg. Du vil lære i hvilke situasjoner du ikke bør la valpen hilse på andre, slik at du ikke ender opp med en hund som vil bort til alle den møter. 

Timen med lek vil foregå på inngjerdet område i Aurskog der valpene kan leke i trygge omgivelser. 

 

Labrador Miko

Tidspunkter

Privattimene settes opp etter avtale, og jeg tar imot nye valper på kurs hver uke. Vær forberedt på at det i perioder kan være noen ukers ventetid, så meld deg på i god tid! Jeg setter opp timer tirsdager og onsdager fra ca. kl. 16–19. Ved påmelding avtales de fire første timene. Etter at man er ferdig med dem, begynner man på fellestreninger sammen med flere andre valper. 

Fellestreningene går på mandager kl. 18.30. I perioder med mange valper på kurs, settes det opp et ekstra parti kl. 17.30. Det er ikke kurs i skoleferier, på helligdager og i desember og januar. Utover dette er det kurs hver uke. 

Time nr. 1 varer i en klokketime, mens time nr. 2, 3 og 4 varer i ca. 40–45 minutter. Fellestreningene varer i 45 minutter.


Steder

 • Time nr. 1: Hjemme hos valpen
 • Time nr. 2: Vi møtes på et turområde i Lørenskog  
 • Time nr. 3: Vi møtes på et turområde i Lørenskog eller på Mailand videregående skole 
 • Time nr. 4 og fellestreningene: Mailand videregående skole

Enkelte dager vil det også være mulig å ta time nr. 2 og 3 i Aurskog (helt på grensa til Sørum). Formiddagstimer er mulig enkelte dager i Aurskog. 

Jeg reiser hjem til kunder i følgende kommuner: Lørenskog, Oslo nord/øst, Aurskog-Høland, Fet, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Sørum, Gjerdrum, Nes og Ullensaker. Bor du lengre unna, kan du allikevel få hjemmebesøk mot et tillegg for ekstra tid/kjøring. Pris avtales i tilfelle ved påmelding.

 

 

Pris
For tiden koster et valpekurs kr 2900,-. Kursavgiften skal være betalt innen 1. time.  

 

Påmelding
For påmelding eller mer informasjon, send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Ridgeback Tesla